Prihvaćena ostavka, premijerligaš u pauzi bez trenera

Nalaze se u teškoj situaciji, samo ih čudo može spasiti od ispadanja

Prihvaćena ostavka, premijerligaš u pauzi bez trenera

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

U Premijer ligi naše zemlje je itekako uzbudljivo, a kako vrijeme odmiče, sve je više i trenerskih promjena. Bez šefa struke zvanično je ostala Zvijezda 09.

Naime, Mihajlo Jurasović je podnio ostavku nakon GOŠK-a, a Uprava kluba odlučila sada prihvatiti. Zanimljivo da je Jurasović i ranije podnosio ostavku, no čelnici kluba su mu odlučili pružiti podršku i zdržati na klupi.

Ipak, poraz od GOŠK-a 2:1 na 'domaćem' terenu je prelomio sve.

"Upravni odbor FK Zvijezda 09 prihvatio je ostavku Mihajla Jurasovića na mjesto šefa stručnog štaba.
Ovim putem želimo da se zahvalimo Mihajlu Jurasoviću na dosadašnjoj saradnji i želimo mu pono sreće u nastavku trenerske karijere", navodi se u saopštenju.

U narednim danima Upravni odbor imenovaće novog šefa stručnog štaba", stoji u objavi FK Zvijezda 09.

Ranije je Jurasović na press konferenciji najavio svoj odlazak, no niko nije bio siguran da li će čelnici fenjeraša na tabeli Premijer ligi i prihvatiti istu.

Oglasi

"Želim se zahvaliti Zvijezdi 09 na podršci i korektnoj saradnji sve ovo vrijemme. Probali smo se izvaditi, međutim to nije moglo", rekao je Jurasović, te dodao.

"Nova enerrgija uvijek daje nešto novo i mislim da će tako biti u ovom slučaju. Ja sam siguran da ovaj tim može puno bolje, ali nemamo vremena. Ne bih želio da ja dalje radim i da budem glavni uzrok problema koji su evidentni."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je da je uvjeren da će Zvijezda 09 na kraju ostati u Premijer ligi, ali to će zaista biti teško. Ovaj tim ima tek jednu pobjedu u 14 kola i tek pet bodova. Za Tuzlom City zaostaje pet bodova, a za Igmanom 'velikih' deset bodova.

Ko će sjesti na klupu premijerligaša koji domaće utakmice igra u Ugljeviku biće zanimljivo. Ko god prihvatiti ovaj izazov, zaista će uzeti 'vruć krompir' i trebat će mu pravo malo čudo. Zvijezda 09 u narednom kolu gostuje Slogi Doboj, a zatim dočekuje Zrinjski i Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi