FK Zvijezda 09 poziva NK Čelik na sastanak: Borba protiv anomalija u šampionatu

Klub iz Etno sela Stanišići želi Udruženje premijerliigaša

FK Zvijezda 09 poziva NK Čelik na sastanak: Borba protiv anomalija u šampionatu

Zvijezda 09 je i dalje zakucana za dno tabele Premijer lige BiH. Imao je tim iz Etno sela Stanišići nekoliko dobrih izdanja, ali do bodova ni tada nije uspio doći, pa ih je u 12 utakmica skupio tek tri.

Međutim, u Zvijezdi 09 smatraju da ekipa nije jedini krivac za loš bodovni saldo, pa su se već nekoliko puta žalili na neravnopravan tretman u domaćem šampionatu.

Slična situacija je i sa Čelikom, čiji navijači odavno upozoravaju na loš status i nepravde prema svom klubu.

Kulminiralo je nezadovoljstvo Čelika nakon sinoćnjeg poraza na Koševu od Sarajeva (2:0). Zeničani su smatrali da su neopravdano ostali sa destoricom, dok je rezultat na semaforu još pokazivao 0:0, pa su pojedini igrači, ali i prvi čovjek kluba Aydin Olgun nakon utakmice javno kritikovali sudiju meča.

Danas je Zvijezda 09 izdala saopštenje u kojem je poručila de uskoro ima zakazan sastanak sa predsjednikom NFSBiH na kojem će razgovarati o neravnopravnom tretmanu u odnosu na druge klubove. Također, premijerligaš iz Etno sela Stanišići jer poručio da u što kraćem roku želi sastanak, prije svega sa NK Čelik, ali i sa ostalim klubovima na kojem bi se razgovaralo o formiranju Udruženja premijerligaša.

Saopšenje FK Zvijezda 09 prenosimo u cjelosti:

"Sa Čelikom o Udruženju premijerligaša

FK Zvijezda 09 u utorak 22.10.2019. godine u FS BiH ima zakazan sastanak sa predsjednikom saveza gdje će se razgovarati o neravnopravnom tretmanu koji naš klub ima u odnosu na druge klubove kao i sporne sudijske odluke koje su bile na štetu našeg kluba, a gdje je javnost upoznata o tome.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naš klub će u najkraćem roku tražiti sastanak sa NK Čelik Zenica kao i ostalim klubovima koji se takmiče u Premijer ligi BiH kako bi razgovarali o formiranju Udruženja premijerligaša, a sve u cilju institucionalne borbe protiv svih anomalija koje se dešavaju u našem šampionatu.

Najbolji primjer potrebe za osnivanje Udruženja premijerligaša su događaji sa sinoćnje utakmice FK Sarajevo – NK Čelik Zenica kao i sudijske greške koje su se dešavale na našim utakmicama."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nedoni46
ja kolko se žale ovi iz černobila, a ošutali nisu prema golu, valjda ni to sudija nije dao
10 5
dmecho
Šta će oni osnovati udruženje premijerligaša a sad će ispasti i premijer lige više nikad neće ni vidjeti ?
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi