Na devet od 10 utakmica u Brazilu došao "kec", jedini gostujući bod ujedno je odlučio o novom prvaku

Flamengo novi prvak

Na devet od 10 utakmica u Brazilu došao "kec", jedini gostujući bod ujedno je odlučio o novom prvaku

Edmir Škorić

Posljednje 38. kolo u brazilskom prvenstvu odigrano je protekle večeri.

Zanimljivo je da je na čak devet od 10 utakmica trijumfovao domaći tim. Titulu je osvojio Flamengo, koji je za bod bio ispred Internacionala.

Flamengo je izgubio od četvrtoplasiranog Sao Paula u gostima s 2:1, ali imao je sreću da je Internacional odigrao 0:0 s Corinthiansom i upravo je to bio jedini bod koji je pripao gostima na večerašnjim mečevima. Bod koji je odlučio prvaka.

Iz lige je ispao veliki Vasco da Gama, koji je godinama u krizi. Ovo mu je četvrto ispadanje iz lige u posljednjih 12 godina. Ispali su i Goias, Coritiba i Botafogo, koji su odavno otpisani.

Uz Flamengo, u Copa Libertadores plasirali su se Internacional, Atletico MG, Sao Paulo i sedmoplasirani Palmeiras kao osvajač spomenutog turnira. U kvalifikacije će Fluminense, Gremio i Santos, koji je završio na osmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi