Flamengo potvrdio: Lucas Paqueta je igrač Milana
Neki ovog fudbalera nazivaju novim Kakom u najavi. Pred njim je međutim još dosta posla, ali kvalitet definitivno ima. Sada je na njemu da se pokaže (Foto: EPA)

Za 35 miliona eura

Flamengo potvrdio: Lucas Paqueta je igrač Milana

M. Šljivak

Brazilski Flamengo potvrdio je danas kako je postignut dogovor sa ekipom Milana oko transfera 21-godišnjeg veznjaka Lucasa Paquete.

Rossoneri će za usluge ovog fudbalera brazilskom velikanu isplatiti 35 miliona eura, a Flamengo je danas potvrdio dogovor.

"Odluka je dobra za klub. Nije bilo razloga da čekamo duže. San svakog igrača je da igra u Evropi. Imao je želju da ide tamo, a dobili smo ponude od desetak timova. Razgovarali smo, ali ponuda Milana je bila najbolja", saopštio je klub.

Paquete je velika nada brazilskog fudbala. Odigrao je već dvije utakmice za A selekciji i stanardan je član Flamenga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovoj sezoni je u 25 odigranih utakmica postigao devet golova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi