Flick povukao prvi konkretan potez na klupi Bayerna

Nagradio četvoricu talenata

Flick povukao prvi konkretan potez na klupi Bayerna

Privremeni trener Bayerna Hansi Flick povukao je zanimljiv potez, pišu njemački mediji.

Flick je na klupu Bayerna stigao umjesto Nike Kovača i ostat će na funkciji trenera barem do kraja godine, a svaki njegov potez danas je, očekivano, pod lupom.

Tako je s velikom pažnjom ispraćen i Flickov prvi potez otkako je na klupi Bayerna. Mladi stručnjak nije želio praviti velike rezove već je, tačnije, prvoj momčadi priključio četvoricu talentovanih juniora za koje vjeruje da su svijetla budućnost Bayerna.

Njegovo povjerenje dobili su Nijemci Leon Dajaku i Oliver Batisto-Meier, zatim Holanđanin Joshua Zirkzee i novozelandski Indijac Sarpreet Singh. Sva trojica su se prethodno 'kalila' igrajući za drugi tim koji se takmiči u 3. ligi, a partije koje su pružale na kraju nisu prošle nezapaženo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za njihov razvoj ovo je dobra stvar. Trenirajući s najboljima će imati uvjete da se bolje razvijaju", rekao je Flick.

Dajaku i Zirkzee su napadači, Batista-Meier igra na lijevom krilu, dok je Singh ofanzivni vezni igrač.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi