RMC: Dvije su opcije za Pochettina, ali odanost ga vodi ka jednom klubu
(Foto: EPA)

Argentinac će uskoro ponovo na klupu

RMC: Dvije su opcije za Pochettina, ali odanost ga vodi ka jednom klubu

M. Šljivak

Mauricio Pochettino dobio je u utorak otkaz na klupi Tottenhama.

Argentinski stručnjak otpušten je nakon sjajnih pet godina u londonskom timu, a na njegovo mjesto je došao Jose Mourinho.

Međutim, zahvaljujući sjajnom vođenju Spursa u prethodnih pet godina, Pochettino neće imati previše problema da nađe novi posao, a RMC Sport tvrdi da su za sada dva tima u igri za njegove usluge.

To su Bayern i Barcelona, ali prednost ima minhenski tim i to zbog prošlosti koje argentinski trener ima sa Barcelonom.

Tokom igračke karijere Pochettino je igrao za gradskog rivala Espanyol, kojeg je također i vodio od 2009. do 2012. godine. Ranije je isticao kako mu odanost prema ovom klubu ne bi dozvolila da jednog dana preuzme Barcu, ali ništa nas u svijetu fudbala više ne smije iznenaditi.

Ipak, Bayern ostaje prva opcija za Pochettina. Bavarci su se nedavno razišli sa Nikom Kovačem, Hansi Flick je proglašen za novog trenera i na ovoj poziciji će ostati do kraja godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lako bi se međutim moglo desiti da Pochettino ekipu Bayerna preuzme nakon zimske pauze i ovakav razvoj situacije za sada je više nego izvijestan.

Pochettino je pored Tottenhama ranije radio još kao trener Espanyola i Southamptona, a za sada ga put vodi ka klupi Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi