Flick završio novi angažman, pao dogovor do 2024. godine

Sve je poznato

Flick završio novi angažman, pao dogovor do 2024. godine

H. Zilić

Trener Bayerna Hansi Flick bit će novi selektor Njemačke.

Flick će na klupi Elfa naslijediti Joachima Lowa nakon predstojećeg EURO-a.

Ova informacija je bila poznata ranije, a danas je dobila i svoj konačan oblik.

Flick je sa Fudbalskim savezom Njemačke potpisao ugovor do 2024. godine.

Dakle, Flick će Nijemce predvoditi u kvalifikacijama za SP 2022. godine u Kataru i u kvalifikacijama za EURO 2024. goidne. Nakon toga bit će i govora o produženju saradnje ovisno o rezultatima reprezentacije.

Flick je Lowu bio pomoćnik u nacionalnom timu od 2006. do 2014. godine, kada je uostalom selekcija i bila prvak svijeta na Mundijalu u Brazilu.

Flick je u novembru 2019. godine preuzeo Bayern i u nepune dvije godine rada s ekipom osvojio je sve moguće trofeje, a blizu je da odbrani naslov prvaka Njemačke. Unatoč činjenici da su ga i nogometaši i navijači obožavali, neprestano se govorilo o sukobu između njega i Hasana Salihamidžića kao sportskog direktora i to je na kraju jedna od glavnih stvari zbog kojih je došlo do kraj saradnje.

Nakon što je potvrđeno da će Nagelsmann preuzeti kormilo minhenskog kluba oglasio se i Salihamidžić koji je Flicku poželio sve najbolje u budućnosti.

"Želim da se zahvalim Hansiju Flicku. Proslavili smo veliki broj pobjeda i titula s njim, tripleta iz prošle godine je bila vrhunac. Ovi uspjesi će ostati upisani uz njegovo ime. Želim mu sve najbolje u budućnosti", poručio je Salihamidžić.

Flick je nedavno javno otkrio da na ljeto napušta Bayern i odlučio je da bude prvi koji će igračima saopštiti ove vijesti.

Top Komentari

DamirS
Ja sad pročitao sve njemačke portale i niko ne piše o dogovoru. Odakle li vama informacija prije samih Nijemaca?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi