Flick pronašao uzrok poraza Bayerna, Neuer: Nije do sunca

Odgođena proslava titule

Flick pronašao uzrok poraza Bayerna, Neuer: Nije do sunca

E. Škorić

Bayern je imao priliku da u subotu u Mainzu ovjeri novi naslov njemačkog prvaka, no poražen je od domaćina s 2:1.

Niko to nije očekivao, ali Bayern je tek u nadoknadi golom povratnika Roberta Lewandowskog ublažio poraz od Mainza. Pričekat će na proslavu titule, s tim da ona može biti osvojena već danas ukoliko Stuttgart slavi u Leipzigu.

Trener Bavaraca Hansi Flick je, govoreći nakon jučerašnje utakmice, priznao da je njegova momčad umorna zbog velikog broja utakmica u kratkom periodu.

"Svi znamo da se nešto tako moglo dogoditi. Šteta je što nismo mogli da već danas postanemo prvaci", rekao je Flick jučer nakon meča, pa je dodao:

"Morate shvatiti da je ekipa umorna, bili smo previše bezazleni. Želimo da pobijedimo u svakoj utakmici, to je bio slučaj i danas, ali nismo se dobro pokazali i to morate da prihvatite. Ekipa ima zaista puno minuta u nogama. Jednostavno nismo bili dovoljno jaki".

Ovo je bio prvi poraz Bayerna u Mainzu nakon 2011. godine, a Mainz s novim trenerom u posljednje vrijeme igra sjajno, pa je osvojio 28 bodova na 16 utakmica pod vodstvom novog trenera i već se uveliko odmakao od opasne zone.

Oglasi

Manuel Neuer bio je neobično kriv za postizanje vodećeg pogotka Mainza u trećoj minuti, pošto je pokušao da uhvati loptu nakon udarca igrača Mainza, no ona mu je iskliznula i otišla u mrežu.

"Nije do sunca. Lopta je bla blizu Davida Alabe, nisam je dobro vidio. Pokušao sam podići ruku, nisam imao sreće", kazao je Neuer.

Bayern je pogođen izlaskom iz četvrtfinala Lige prvaka, najavom Flicka da želi biti oslobođen ugovora na kraju sezone i kritikama navijača usmjerenih prema Hasanu Salihamidžiću.

"Nismo bili iznenađeni. Bilo je jasno da su u utakmicu domaći igrači ušli s velikom razinom motivacije, a govor našeg tijela bio je jako loš".

Bayern bi i ovog vikenda mogao biti okrunjen prvakom, ali RB Leipzig u nedjelju bi trebao izgubiti od Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bilo bi mi draže da to obavimo sami", rekao je Neuer, koji dodaje: "Poraz nas teško pogađa nakon posljednjih nekoliko sedmica".

Bayern je osigurao plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Trenutno ima +10 u odnosu na Leipzig, ali i utakmicu više. Iako teoretski još nije prvak, skoro da ne postoji šansa niti čudo koje bi Bavarcima uskratilo odbranu naslova u Njemačkoj. Sve i da Leipzig danas pobijedi, Bayern u narednom kolu protiv Borussije Moenchengladbach ima šansu da riješi pitanje titule.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mukiba
Hoce kod kuce da proslave a ne u autobusu u mainzu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi