Šta se dešava s Bernabeuom i kada će radovi biti gotovi? Perez je dao odgovor

Predsjednik Real Madrida

Šta se dešava s Bernabeuom i kada će radovi biti gotovi? Perez je dao odgovor

E. Ganibegović

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u medije je izašao s novim detaljima oko završetka radova na Santiago Bernabeu stadionu. 

Čelnik Los Blancosa najavljuje da će radovi biti potpuno gotovi 2023. godine.

Florentino Perez tvrdi da je potpuno otvaranje arene odgođeno zbog pandemije, rata u Ukrajini, nedostatka materijala i povećanja njihovih cijena.

"Bit će gotov za godinu dana, na kraju sljedeće sezone. Počeli smo raditi i odmah je došla pandemija, a onda i rat u Ukrajini, a to je, kao što svi znamo, izazvalo dvije stvari: manjak materijala i rast cijena.

No, u procesu smo rješavanja svih problema i sretni smo što smo počeli, pa makar to bilo i prije pandemije", izjavio je Florentino Perez za El Chiringuito.

Real Madrid trenutno može igrati na Santiago Bernabeuu, ali ne može uživati u areni punoj navijača na domaćim utakmicama.

Novi Santiago Bernabeu bit će domaćin mnogo više događaja, pa će Real Madrid u budućnosti imati veće prihode. Do sada se Santiago Bernabeu koristio oko 40 dana godišnje. U novom projektu predviđa se da će arena Santiago Bernabeu biti domaćin događanja čak 300 dana u godini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca također objavljuje da je proračun izdvojen za projekt obnove 575 miliona eura, a cijeli iznos je Real Madrid posudio od JP Morgan banke. Kredit se odnosi na period od 30 godina, a ovaj iznos namijenjen je isključivo obnovi stadiona.

Čelnici kluba Real Madrida shvatili su da će zaostajati za ostalim vrhunskim europskim klubovima ako ne budu imali koristi od ultramodernog stadiona, jer će imati puno manje prihode. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije