Valerde o kršenju Morate s leđa: Faul je bio čist, nisam ga htio povrijediti

Sjećanje na utakmicu španskog Superkupa

Valerde o kršenju Morate s leđa: Faul je bio čist, nisam ga htio povrijediti

A. Čaušević

Federico Valverde je eksplodirao u sezoni 2019/20 i bio je među boljim igračima Real Madrida do prekida prouzrokovanog pandemijom koronavirusa. 

Valverde je postao junak u očima navijača Reala nakon prekršaja s leđa u finalu španskog Superkupa kada je nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka srušio Alvara Moratu.

Četiri mjeseca kasnije 21-godišnji Urugvak se prisjetio svog nepopularnog poteza uz objašnjenje da je u granici dozvoljenog branio Realov grb.

"Ne znam da li me to dovelo do srca navijača Reala, ali nisam ponosan kad bilo koga fauliram. Bio je čist faul, ali da ga ne povrijedim, naravno. To dugujem grbu na dresu i branit ću ga u granicama dozvoljenog."

"Ne znam nikog ko voli faulove, ali ne bih bio ponosan na sebe da u toj situaciji nisam uradio ništa za moj tim".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je boljim izvođenjem penala stigao do trofeja, a Valverde je za crveni karton prošao s jednom utakmicom supenzije. Može se reći da mu se i isplatilo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi