Real osvojio Kup kralja, a Perez odmah stao pred kamere i rekao svima šta će biti s Ancelottijem

Više dileme nema

Real osvojio Kup kralja, a Perez odmah stao pred kamere i rekao svima šta će biti s Ancelottijem

E. Čaušević

Prethodnih sedmica dosta se špekuliše o tome da li će Carlo Ancelotti biti trener Real Madrida i naredne sezone ili će prihvatiti ponudu da preuzme reprezentaciju Brazila. Ancelottijev cilj je ostanak do kraja ugovora u kraljevskom klubu, a dilemu oko njegove budućnosti sinoć je riješio Florentino Perez.

Ancelotti je iznenadio sve odličnim rezultatima s Real Madridom u prethodne dvije sezone, a sinoć je s ovim klubom uspio da osvoji trofej Kupa kralja.

No, već sedmicama se piše o tome da Brazilci silno žele na svojoj selektorskoj poziciji vidjeti iskusnog italijanskog stručnjaka, a to dokazuje činjenica da su spremni čekati do kraja sezone kako bi Ancelotti mogao donijeti odluku.

Međutim, italijanski trener nije previše zainteresovan za poziv iz Brazila i od samog početka jasno govori da je njegov jedini cilj ostanak u Real Madridu do kraja ugovora.

Ancelotti ima s Realom saradnju do ljeta 2024. godine i kako stvari stoje tu će i ostati. Od odlaska na klupu reprezentacije Karioka nema ništa, a to je nakon sinoćnjeg osvajanja Kupa kralja potvrdio i Florentino Perez.

Predsjednik Real Madrida govorio je o Ancelottiju i sada je riješio dilemu oko njegove budućnosti, te jasno poručio da on neće ići nigdje na kraju ove sezone.

Oglasi

"Ma ne želim uopšte ništa ni da slušam oko toga. On ima još godinu dana ugovora s Real Madridom, sretni smo s njim i on će sigurno ostati u klubu", rekao je Perez.

Ancelotti je prošle sezone iznenadio sve osvajanjem Lige prvaka i titule prvaka u Španiji, a ni ove mu ne ide loše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od odbrane trofeja u La Ligi čini se da nema ništa, ali uspio je da osvoji Kup kralja, te je s Real Madridom došao do polufinala Lige prvaka gdje ima dosta dobre šanse da s Kraljevima odbrani tu titulu što bi bio fantastičan uspjeh.

Real Madrid već u utorak očekuje prva utakmica polufinala Lige prvaka kada će na Santiago Bernabeu ugostiti Manchester City. Ova utakmica igra se od 21 sat, a revanš je sedam dana kasnije u Manchesteru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti