Real Madrid osvojio Kup Kralja
FOTO: EPA

Sjajna Osasuna ostala bez historijskog rezultata

Real Madrid osvojio Kup Kralja

H. Zilić

Real Madrid je večeras ddao još jedan trofej u svoju bogatu riznicu. Real je osvojio Kup Kralja za ovu sezonu. U finalnoj utakmici odigranoj na stadionu De la Cartuja u Sevilli savladali su vrlo dobru Osasunu rezultatom 2:1.

Nije moglo bolje početi za Kraljeve. Igrala se druga minuta kada je Rodrygo iskoristio dodavanje Vinicusa i pogodio za 1:0.

Pogodak nije puno poremetio Osasunu koja je igrala svoju igru onako kako su i zamislili u svlačionici i već u sedmoj minuti prijete preko Hernandeza, ostalo je 1:0.

Nakon toga šanse za Torroa i Budimira, ali izostajala je realizacija. Osasuna je tada pokazala da večeras ide ofanzinvo pa šta bude.

Bilo je još prilika pred oba gola do kraja prvog poluvremena, međutim na odmor se odlazi sa vodstvom Reala od 1:0.

U nastavku meča bolja igra Osasune u uvodnim minutama.

Oglasi

Znala je ekipa iz Pamplone šta radi na terenu, strpljivo su gradili akcije, a nagrada stiže u 58. minuti. Golčina Torroa za 1:1 i veliko slavlje. Zasluženo poravnanje Osasune u tim trenucima.

Gol Osasune probudio je Real, krenuli su i oni agresivnije, a u 66. minuti dobru šansu propustio je Vinicus Junior.

U 70. minuti sreća na strani Reala. Istina, bila je to dobra akcija, na kraju odbijanac je pokupio Rodrygo i pogodio za 2:1.

Real je mogao nokautirati Osasunu u 77. minuti, međutim niko nije ispratio fenomenalan centaršut Davida Alabe.

Nije se Osasuna predavala, bilježimo i prilike Torroa u 81. zatim Barje u 83. minuti, odbrana Reala je bila sigurna.

Do kraja meča stalo je 2:1 i Real je proslavio novi trofej, a Osasuna propustila veliku priliku za historijski rezultat.

Kup Kralja, finale:

Real Madrid - Osasuna 2:1 (Rodrygo 20, 70'/Torro 58')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Uz pomoć sudija logično plus to im je jedini trofej ove sezone hehehehe jedino kup pereza još
0 8
nakopitam
Pehar poklanjaju sirotilji jer nemaju vise mjesta u vitrinama
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi