Florenzi Romi osigurao tri boda u nadoknadi
Foto: EPA

Pjaniću 90 minuta

Florenzi Romi osigurao tri boda u nadoknadi

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su večeras na Olimpicu Torino s 2:1 u susretu 30. kola italijanske Serie A.

Prvo poluvrijeme ovog susrete je u potpunosti pripala Romi. Igrali su mnogo bolje, ali na prvu pravu priliku se čekalo do 28. minute kada je Francesco Totti imao odličnu šansu, no golman gostiju Daniele Padelli je spasio svoj gol.

Zatim je pokušao i Mattia Destro. Međutim, šutirao je slabo, pa je Padelli lagano odbranio njegov šut. Potom je prijetio i Pjanić, ali ponovo se istakao Padelli.

Ipak, u 41. minuti je Padelli matiran. Mattia Desto je iskoristio asistenciju Gervinha, te je pogodio za vodstvo Rome od 1:0.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Torino je izjednačio. Ciro Immobile je pogodio fantastičnim volejom za izjednačenje rezultata na 1:1.

Mogao je Torino i do preokreta, ali Cerci promašio nevjerovatnu priliku, a uzvratio mu je na drugoj strani i Gervinho, koji je također upropastio veliku priliku. Nije uspjela Roma da dođe do pogotka iako je bila bolja, a u 89. minuti je Glik mogao donijeti tri boda Torinu, no promašio je veliku šansu.

Ipak, u nadoknadi vremena Florenzi je pogodio za veliku pobjedu Rome od 2:1...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je odigrao svih 90. minuta susreta...


Roma 1-0 Torino (Goal Destro) 25-03-2014 by emmeiy
Roma 1-1 Torino (Goal Immobile) 25-03-2014 by emmeiy

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.