Real Madrid pronašao zamjenu za Kroosa i ima posebnu "pomoć" u transferu
Vrlo lako je moguće da Toni Kroos igra posljednju sezonu u Madridu, a Real mu je našao zamjenu.

Smjena generacije

Real Madrid pronašao zamjenu za Kroosa i ima posebnu "pomoć" u transferu

E. Škorić, foto: EPA

Njemački fudbaler Toni Kroos bi se mogao umiroviti na kraju sezone, a Real Madrid će uz posebnu pomoć pronaći njegovu zamjenu.

Kroos je jedan od najvažnijih igrača u timu Reala, ali sve su glasnije priče da će na ljeto napustiti Madrid. Ako ne tada, onda godinu dana kasnije sigurno. 34-godišnjak ulazi u finiš svoje karijere i u Madridu su svjesni da im je potreban novi igrač u veznom redu.

Osim toga, Kroos je odlučio da igra za Njemačku na Euru narednog ljeta, a mnogi su to okarakterisali kao još jedan dokaz da je svjestan da mu je ovo posljednja sezona u Realu.

A Real je zamjenu pronašao u Njemačkoj, odakle je došao i Kroos. Radi se o Florianu Wirtzu, sjajnom reprezentativcu Njemačke i jednom od najboljih igrača lidera Bundeslige Bayer Leverkusena. Wirtz je izuzetno talentovan i pred njim je velika karijera, a kao i mnogi igrači, tako i on sam sanja o dresu Reala.

Ono što bi ovdje moglo da pomogne Realu je brend Adidas, koji je jedan do glavnih sponzora Madriđana, a osim toga ima ugovor i sa Wirtzom.

Oglasi

Lukavi Florentino Perez ima plan - zatražiti od Adidasa da mu pomogne u dovođenju ovog igrača. Kako bi to napravili? Vrlo jednostavno, Adidas bi Wirtzu obećao mnogo bolje uslove ako potpiše za Real.

Odlaskom Kroosa, mladi bi njemački fudbaler došao kao odlična zamjena za Kroosa i u tandemu sa Judeom Bellinghamom, još jednim bivšim igračem Bunedslige, činio bi gotovo savršen vezni red.

20-godišnjak je procijenjen na čak 100 miliona eura i to možda najbolje govori o kakvom igraču je riječ. Ove sezone ima 31 meč u nogama, osam golova i čak 17 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pod Xabijem Alonsom briljira i nije nemoguće da ih sudbina spoji i u Madridu, pošto se španski trener spominje kao naredni trener Kraljeva.

Navodno je bivšem veznjaku Reala i Liverpoola životni san da vodi madridski klub i spreman je čekati i dvije-tri godine na tu priliku, a trenutno ga se pokušavaju "dočapati" Bayern i Liverpool.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti