Fonseca: Težak meč, ali ne smijemo zaboraviti da je Juventus ovdje poražen

Roma slavila u Bernu

Fonseca: Težak meč, ali ne smijemo zaboraviti da je Juventus ovdje poražen

Endin Čaušević

Roma je večeras lavila na gostovanju kod Young Boysa sa 2:1 u okviru prvog kola grupne faze Evropske lige.

Vučica nije briljirala u prvom poluvremenu jer su domaći imali prednost od 1:0, a Paulo Fonseca je igrao s kombinovanim sastavom. No, bilo je jasno da će u nastavku meča Portugalac morati mijenjati.

Nakon sat vremena utakmice Fonseca je na teren poslao Džeku, Mkhitaryana i Veretouta što je bio pun pogodak. Džeko i Mkhitaryan su upisali asistencije za golove Brune Peresa i Kumbulle koji su pogodili za preokret Rome.

Fonseca je nakon utakmice izjavio da ovo gostovanje nije bilo lagano, ali da je i očekivao tešku utakmicu u Bernu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Moramo imati vjeru u sve igrače. Ovo je bila teška utakmica i znao sam da nas ne čeka lagan protivnik. Dobili su ovdje prethodnih 15 mečeva i ne smijemo zaboraviti da je Juventus izgubio ovdje prije dvije godine. Najvažnije je da smo pobijedili i ovo je za nas važan trijumf", rekao je Fonseca i dodao.

"Odmorili smo neke igrača i to je također važno. Već sada razmišljamo o Milanu i pripremamo se za taj meč".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi