Trener Rome otvorio dušu: Prihvatam kritike, ali laži ne mogu
FOTO - EPA

Zadovoljan pobjedom protiv Ajaxa

Trener Rome otvorio dušu: Prihvatam kritike, ali laži ne mogu

A. Beganović

U prvom susretu četvrtfinala Evropa lige Roma je na gostujućem terenu savladala Ajax.

Slavila je Roma rezultatom 2:1 i tako je došla na korak do prolaska u polufinale Evropa lige, no posao još nije završen, a toga su svjesni i u rimskom klubu.

Zadovoljan je nakon meča bio portugalski stručnjak na klupi Rome, Paulo Fonseca.

"Veoma važna pobjeda za nas. Imali smo mnogo problema sa igračima na fizičkom nivou. Ajax je sjajna ekipa što smo vidjeli tokom meča, ali moji momci su odigrali odličnu utakmicu. Ništa nije gotovo, ali ovo je velika pobjeda", rekao je Fonseca.

Pored mnogobrojnih problema Romu je zadesio još jedan tokom meča. Naime, u 29. minuti zbog povrde teren je morao napustiti Spinazzola.

"Igrao je veoma dobro, stvarao je različite napadačke situacije. Nažalost, događaju se takvi problemi. Ipak, ekipa je shvatila da je ovo važan trenutak za nas i dali su sve od sebe. Imali smo nekih problema u odbrani, no ekipa je bila svjesna da možemo postići pogodak. I u teškim momentima ekipa je bila sigurna u sebe i pobijedili smo u važnoj utakmici", istakao je trener Rome, pa dodao:

Oglasi

"Osjećam se umorno, bila je ovo vrlo intenzivna utakmica. Napravili smo ono za šta smo se pripremali i zbog toga sam sretan. Bilo je važno postići dva pogotka, ali ponovit ću još jednom, ništa nije gotovo."

Novinare je interesovalo da li je Roma u Evropa ligi drugačija od one u Seriji A.

"Ne želim alibi, trener sam koji se ne voli pravdati, no u prvenstvu smo većim dijelom uvijek bili među prve četiri ekipe. Nažalost, u posljednje tri utakmice nismo igrali dobro i izgubili smo to mjesto. Ne zaboravite da smo izgubili i važne igrače kao što su Veretout, Mkhitaryan i Smalling. Mislim da je najvažnija sadašnjost", istakao je trener Rome.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kako se bliži kraj sezone sve više se špekuliše i o Fonsecinom odlasku, pa je novinare interesovalo da li misli da zaslužuje više poštovanja.

"Razmišljam o tome da radim svoj posao. Prihvatam kritike na svoj račun, ali žao mi je kad čujem ili čitam laži. Bilo je mnogo laži i to nije dobro. Roma predstavlja Italiju, u ovom trenutku moramo svi biti Talijani, svi moramo pomoći Romi. Teško mi je prihvatiti laži koje su oko ekipe. Stvorili su nered tim lažima, mislim na ove priče da su se igrači "obračunali" sa mnom prije treninga. Ne znam ko je to učinio, ali ko god da je to napisao, nije ozbiljan. To ne mogu kontrolirati, mogu kontrolirati svoj posao i to pokušavam raditi", zaključio je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Da li ovako razmišlja @Pajver kad ode u Međunožje? Laži, laži i opet laži. Ili i dalje misli da je Hurvat?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije