Fonseca se bori za Smallinga: Želim da ostane
EPA

Pregovori se vode, ali...

Fonseca se bori za Smallinga: Želim da ostane

Trener Rome Paulo Foncesa izjavio je za ESPN da će učiniti sve da zadrži Chrisa Smallinga.

Minulog ljeta Smalling je došao u Romu na posudbu iz Manchester Uniteda. U početku se mučio sa povredom, a onda je zablistao u Seriji A i do prekida sezona bio standardan u timu Rome.

Još u januaru čelnici Rome su otvorili pregovore sa Manchester Unitedom oko otkupa Smallingovog ugovora, međutim, sudeći prema napisima medija iz Italije, šanse da dođe do toga su minimalne zbog krize uzrokovane novonastalnom situacijom.

Fonseca, s druge strane, vjeruje da će doći do dogovora.

"Dat ću sve od sebe da Smalling bude u klubu i sljedeće sezone. Znam da i on želi ostati, pa ćemo vidjeti šta donosi budućnost. On je divan čovjek, izuzetno skroman i vrlo profesionalan. Obožavaju ga navijači, a i u svlačionici je postao jedan od vođa", kaže Fonseca i potom dodaje:

"Defanzivcima iz Engleske nije lako prilagoditi se italijanskom stilu igre. Međutim, Smalling je napravio sjajan posao", podvukao je portugalski trener.

Špekuliše se kako Crveni đavoli za svog defanzivca traže oko 28 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi