Totti razjasnio stvari oko Salaha: Nije nas napustio, prodali smo ga

U ljeto 2017. prešao u Liverpool

Totti razjasnio stvari oko Salaha: Nije nas napustio, prodali smo ga

E. Škorić

Legenda Rome govorila je o Mohamedu Salahu, Egipćaninu koji je 2017. godine otišao iz kluba.

Salah je u ljeto 2017. godine potpisao za Liverpool i u međuvremenu se pretvorio u jednog od najboljih napadača i nogometaša općenito.

"Salah nas nije napustio. Klub je imao financijskih problema, stoga je bilo potrebno nekoga prodati. U potražnji je bio na tržištu, pa su ga prodali. Treba razjasniti da nije on otišao svojom voljom. Ljudi ne znaju kako je to zapravo bilo", rekao je Totti.

Redsi su Salaha platili 42 miliona eura i to se sada smatra možda i najboljim potezom Liverpoola u posljednjih 20 godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prvoj sezoni za Liverpool, napadač je postigao 44 gola i 16 asistencija u 52 utakmice. Također je postigao dva gola uz dvije asistencije u polufinalu Lige prvaka protiv iste Rome na Anfieldu (5: 2), što je na kraju omogućilo Englezima da se plasiraju u finale Lige prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi