Džeko otkrio ko je najveći kostolomac u Italiji i sjetio se početaka u BiH: Bilo je talentovanijih!
Foto - EPA

Bh. fudbaler odgovarao na pitanja

Džeko otkrio ko je najveći kostolomac u Italiji i sjetio se početaka u BiH: Bilo je talentovanijih!

Midhat Šljivak

Edin Džeko postao je apsolutna legenda među navijačima Rome.

Kupio je Edin ljubav sjajnim nastupima u dresu rimskog tima, a ove sezone je postao i kapiten Vučice.

Džeko se na Apeninima nosi s najboljim defanzivcima svijeta, a otkrio je da fudbaler Juventusa Giorgio Chiellini najviše udara.

"Mnogo je jakih defanzivaca u italijanskog fudbalu. Tu su Škriniar, Koulibaly, Chiellini... Također, tu je Acerbi kojem se ne pridaje previše pažnje, a sjajan je igrač. Onaj koji najviše 'lomi' je Chiellini", rekao je Džeko uz osmijeh.

Džeko je prvi gol u dresu Rome postigao upravo protiv Chiellinija i Juventusa.

"Nije me dobro poznavao, dobro sam zaštitio loptu, ali nisam očekivao da ću zabiti jer mi je Iago Falque poslao lošu loptu. Instiktivno sam je poslao u mrežu i taj prvi gol protiv Juventusa nikad neću zaboraviti".

Dobio je Džeko pitanje i šta bi radio da nije fudbaler i dao je savjete kako postati fudbaler.

"Uvijek sam u školi igrao košarku. Možda sam zato i dobio na visini. Imao sam finu tehniku", rekao je Džeko i nastavio je:

"Trebate biti talentovani, ali to nije presudono. U Bosni je u mlađim kategorijama bilo dosta talentovanijih od mene, ali nisu uspjeli dostići visok nivo. Treba dosta napornog rada i pozitivno razmišljanje".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odabrao je i najbolje utakmice u dresu Rome.

"Utakmica s Barcelonom kući, Chelsea na strani i mnoge, mnoge druge"...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi