Fonseca smatra da je Roma danas trebala razbiti Lecce
Prema mišljenju Fonsece, Roma je trebala slaviti sa pet ili šest golova razlike

Trener Rome je rekao da je njegov tim imao potpunu kontrolu meča

Fonseca smatra da je Roma danas trebala razbiti Lecce

S. Pašalić, foto: EPA

Roma je danas u 6. kolu Serije A upisala gostujuću pobjedu protiv Leccea rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici je postigao Edin Džeko u 56. minuti, a Aleksandar Kolarov je mogao sve riješiti u 80. minuti, ali je promašio penal pa su navijači rimskog kluba morali strepiti do kraja meča.

Trener Vučice, Paulo Fonseca ipak smatra da je njegov tim imao potpunu kontrolu meča i da je mogao pobijediti sa pet ili šest golova razlike.

"Uvijek je važno pobijediti u ovoj vrsti meča. Prikazali smo dobru igru, kontrolisali utakmicu i stvorili mnoge prilike za gol", rekao je Fonseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Promašili smo penal, ali mislim da su momci vrlo naporno radili. Znamo da naš pristup znači da ćemo uvijek dopustiti šanse protivniku, ali danas smo mogli pobijediti s pet ili šest golova."

"Chris Smalling i Gianluca Mancini igrali su dobro, bilo je važno da ne primimo gol. Mislim da je sistem toliko važan kao i dinamika tima i kretanje. Sviđa mi se način na koji se ovaj tim kretao danas.", dodao je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi