Forlan i Villa u vrhu napada

Tim prvenstva u izboru posjetitelja FIFA. com

Forlan i Villa u vrhu napada

Iako su od finalne utakmice SP-a između Španije i Holandije prošla već  četiri dana, FIFA je tek danas objavila All-Star tim prvenstva po izboru posjetitelja zvanične stranice FIFA. Com.

Svi registrovani članovi zvanične stranice svjetske krovne kuće nogometa mogli su dati svoje glasove za najbolji tim prvenstva,  a FIFA je nekoliko njih odlučila nagraditi putovanjem u Kinu, te drugim prigodnim poklonima u vidu majica, dresova, lopti i drugih rekvizita.

Sastav koji su izabrali navijači ne razlikuje se mnogo od sastava koje su birali novinari i navijači širom svijeta. Najbolji tim prvenstva navijači su birali u formaciji 4-4-2.

Golman je Iker Casillas, jedan od najzaslužnijih za naslov prvaka Španije. Bočni igrači su Maicon iz Brazila i Philipp Lahm iz Njemačke, dok su štoperi Carles Puyol i Sergio Ramos iz Španije. Iako je Ramos sve utakmice odigrao na poziciji desnog bočnog, to nije smetalo navijačima širom svijeta da ga uvrste na poziciju štopera zajedno s Puyolom.

Sredina terena je pripala Bastianu Schweinsteigeru, Wesleyu Sneijderu, Xaviju Hernandezu i Andresu Iniesti, dok napadački tandem čine Diego Forlan i David Villa. Veliki broj glasova su skupili Mesut Oezil, Thomas Mueller, Diego Lugano, Gerard Pique, Arjen Robben i Luis Suarez, ali, ipak, nedovoljno, da bi se našli u najboljih 11.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.