Forma je prolazna, klasa je vječna: Golčina Robinha za TV špice

Debitantski gol za Sivasspor

Forma je prolazna, klasa je vječna: Golčina Robinha za TV špice

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Robinho nakon što je napustio Atletico Mineiro odlučio je karijeru nastaviti u dresu turskog Sivasspora.

Robinho je prije nekoliko mjeseci bio u centru skandala nakon što je osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja, ali je uložio žalbu i suđenje će biti ponovljeno. Zbog toga nije imao previše ponuda na stolu i u posljednji trenutak Sivasspor je odlučio angažovati nekadašnjeg igrača Real Madrida.

Da će biti veliko pojačanje za turski tim Robinho je pokazao u današnjoj utakmici protiv Kayserispora jer je u 53. minuti postigao fantastičan gol iz slobodnjaka za 1:0. Ipak, Sivasspor nije uspio da zadrži vodstvo jer je Kayseri uspio izjednačiti, a konačnih 1:1 postavio je Bulut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi