Klauzula u Robinhovom ugovoru postala hit u Turskoj

Sivasspor se osigurao za svaki slučaj

Klauzula u Robinhovom ugovoru postala hit u Turskoj

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Robinho karijeru će nastaviti u Turskoj nakon što je danas potpisao za Sivasspor.

Robinho je od početka ove godine slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Atletico Mineirom, a brazilski klub nije želio da mu ponudi ostanak u klubu. Brazilac nije imao mnogo ponuda nakon što je krajem 2017. godine osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja.

Na njegovu sreću Robinho je imao pravo na žalbu zbog čega će ostati na slobodi dok se ne završi novo suđenje ili dok se ne oslobodi optužbi za silovanje. U međuvremenu Robinho je odlučio da se okuša i u Turskoj jer je danas potpisao za Sivasspor.

Robinho je sa ovim turskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2019. godine prema kojem bi trebao zaraditi oko dva miliona eura. No, u Sivassporu su mislili na sve pa su odlučili staviti zanimljivu klauzulu u ugovor kako bi se osigurali.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naime, ukoliko se novo suđenje za silovanje u međuvremenu završi i Robinho bude ponovo osuđen njegov ugovor sa Sivassporom će prema klauzuli iz ugovora biti automatski završen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti