Osuđen za silovanje, ali život ide dalje: Robinho ima novi klub

Nasmijan stigao u Tursku

Osuđen za silovanje, ali život ide dalje: Robinho ima novi klub

Krajem 2017. godine, Robinho je osuđen na devet godina zatvora zbog navodnog silovanja, nakon čega je Atletico Mineiro odlučio da mu ne ponudi novi ugovor.

Dok čeka odlazak u zatvor (iako ne bi bilo čudo da se to nikada ne desi), Robinho je nastavio živjeti dalje i brzo je pronašao novi klub u kojem i dalje vjeruju u njegove fudbalske sposobnosti.

Nekada veliki brazilski talenat stigao je u Tursku, gdje će u toku dana potpisati ugovor sa Sivassporom, koji se trenutno nalazi na osmom mjestu na tabeli Superlige.

Robinho je u Turskoj dočekan kao velika zvijezda, a na aerodromu ga je dočekao veliki broj navijača koji su se htjeli fotografisati s njim i poželjeti mu dobrodošlicu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sada već 35-godišnji ofanzivac je tokom karijere nastupao za veliki broj klubova. Počeo je u Santosu, nakon čega je igrao za Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou i Atletico Mineiro, s tim što se u međuvremenu dva puta vraćao na posudbe u svoj matični klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi