Formiranje reprezentacije prioritet za FSRS u 2017. godini

Održana press konferencija

Formiranje reprezentacije prioritet za FSRS u 2017. godini

E. Škorić
Teme:

Fudbalski savez Republike Srpske za prioritet u 2017. godini ima odigravanje prijateljskog susreta.

FSRS će u narednoj godini proslaviti dvije i po decenije postojanja i čelni ljudi krovne kuće manjeg bh. entiteta žele odigrati prijateljski meč.

"Učinićemo sve da u septembru naredne godine kada naš savez proslavlja dvije i po decenije postojanja reprezentacija Srpske odigra revijalni meč protiv Srbije ili neke druge selekcije. Ova ideja je zaživjela još 2007. godine kada sam došao na čelo saveza, ali nikako nije realizovana i smatram da je došlo krajnje vrijeme da bude sprovedena u djelo. Poslije te utakmice mogu da idem u istoriju. Toliko to meni znači", naglasio je Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza RS.

Kaže kako nije sporna saglasnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Imamo podršku iz Sarajeva da organizujemo ovu utakmicu, ali je ona izostala od Evropske fudbalske federacije. Zato ću pokušati da veoma brzo uspostavim kontakt sa čelnicima UEFA i da vidimo šta se može uraditi u vezi sa ovim pitanjem", rekao je Kovačević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kovačević je naglasio također kako je jedan od glavnih ciljeva u 2017. godini pronaći sponzora Prve lige RS.

"Od godišnjeg budžeta, koji iznosi 750.000 maraka, 54 odsto uspjeli smo da vratimo klubovima. Jednu trećinu od tog budžeta dobijamo iz FS BiH, a oko 40 odsto čine kotizacije. Ostatak budžeta popunjava se na druge načine. Očekujemo da Republika Srpska pronađe sistemska rješenja, koja bi pomogla našem sportu. Mi na godišnjem nivou dobijamo 4.000 maraka, a treba da se brinemo o 360 klubova, 25.000 registrovanih fudbalera i 3.200 zvaničnih utakmica. Mi ne tražimo novac za Savez, nego tražimo sistemska rješenja za klubove", rekao je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi