Fortuna i Wolfsburg podijelili bodove u Dusseldorfu

Bundesliga, 4. kolo:

Fortuna i Wolfsburg podijelili bodove u Dusseldorfu

Fortuna Dusseldorf i Wolfsburg remizirali su u prvoj utakmici 4. kola Bundeslige.

Bila je ovo statistički podjednaka utakmica, gosti su bili ti koji su za nijansu bili kvalitetniji, međutim na kraju pobjednika nije bilo. Susret je završen rezultatom 1:1.

Do prednosti prvi su došli fudbaleri Fortune Dusseldorf. Mreža Vukova se zatresla u 16. minuti kada je Giesselmann na asistenciju Finka pogodio za 1:0, ali slavlje domaćih nije trajalo dugo.

Svega 13 minuta kasnije stigao je odgovor gostiju. Brekalo je uposlio Weghorsta koji je sam na šest-sedam metara od gola uspio da matira Steffena i donese izjednačenje Wolfsburgu. Do kraja utakmice većih prilika nije bilo, i jedni i drugi su stvarali šanse, ali utakmica je završena podjelom bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg je propustio priliku da zasjedne na vrh tabele i sada je drugi s osam bodova, dok je Fortuna na 11. poziciji sa četiri manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi