Engleska romantika: Legendarni golman u 96. minuti odbranio penal po povratku iz penzije

Donio tri boda svojoj ekipi

Engleska romantika: Legendarni golman u 96. minuti odbranio penal po povratku iz penzije

Esmer Oštraković

Nakon što se prije petnaestak dana vratio iz fudbalske penzije, Ben Foster je danas postao omiljena ličnost među svojim navijačima.

U derbiju kola u petoj ligi fudbala u Engleskoj, utakmici koja bi mogla biti ključna u borbi za plasman u viši rang sastali su se Wrexham i Notts County.

Foster se vratio iz fudbalske penzije i potpisao je za Wreham, a danas je svoju ekipu odveo na prvo mjesto i skoro pa sigurno joj osigurao direktnu promociju u viši rang.

Naime, Wrexham i Notts County su prve dvije ekipe na tabeli, te su uoči ove utakmice imali po 100 bodova na svom kontu.

Gostujući tim Notts County prvi je stigao u vodstvo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali Wreham se vraća odmah na startu drugog dijela utakmice.

U 69. minuti potpuni preokret, ali samo šest minuta kasnije gosti ponovo postižu gol i vraćaju stvari na početak.

Oglasi

Tri minuta kasnije Lee pogađa za novo vodstvo Wrehama, a onda šokantna završnica. u 96. minuti dosuđen je penal za goste.

Scott je preuzeo odgovornost, ali je Foster uspio da odbrani njegov udarac i tako donese tri boda svojoj ekipi na ovoj utakmici.

Situaciju možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, Foster je bio bez kluba otkako je napustio Watford nakon njihovog ispadanja u Championship prošle sezone.

Nakon kraćeg odmora vjerovatno je shvatio da ne možeo bez fudbala i sada će pokušati pomoći ekipi Wrexhgama da se plasira u profesionalni fudbal, tačnije Legaue Two četvrti rang takmičenja u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti