Ne može bez lopte: Legendarni fudbaler se vratio i stavio iznenađujući potpis
FOTO: Wrexham AFC

Prošle godine odbio bogatu ponudu

Ne može bez lopte: Legendarni fudbaler se vratio i stavio iznenađujući potpis

Haris Zilić

Fudbal se potrudi da nam često servira zanimljive priče, a sada je sa Ostrva stigla vijest koja je mnoge iznenadila.

Pred kraj prošle godine iskusni golman Ben Foster (39) je objavio kraj karijere, a prethodno je odbio unosnu ponudu Newcastle Uniteda.

Ikona ostrvskog fudbala je počeo u lokalnom Racing Clubu Warwicku, upisao je ukupno 536 nastupa u karijeri, uključujući 390 u Premier ligi.

Mart 2023. godine donio je neočekivan preokret.

Foster se vratio iz penzije i potpisao za petoligaša!

Član engleske National league tim Wrexhama potvrdio je da je dogovorio saradnju sa Fosterom do kraja sezone uz mogućnost produženja iste.

Oglasi

Ova vijest je svakako mnoge iznenadila obzirom da je iskusni golman godinu dana bez kluba.

Foster je bio bez kluba otkako je napustio Watford nakon njihovog ispadanja u Championship prošle sezone.

Bivši čuvar mreže Manchester Uniteda, Birminghama i West Broma razmatrao je pomenutu Newcastleovu ponudu jesenas, ali je odlučio da se ne isplati s obzirom da živi četiri sata vožnje od St. James' Parka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon kraćeg odmora vjerovatno je shvatio da ne možeo bez fudbala i sada će pokušati pomoći ekipi Wrexhgama da se plasira u profesionalni fudbal, tačnije Legaue Two četvrti rang takmičenja u Engleskoj.

Wrexham je lider na tabeli sedam kola prije kraja prvenstva s 94 boda, četiri više od Notts Countya, a samo će prvoplasirana ekipa osigurati direktnu promociju, a drugi klub će se tražiti kroz play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi