Fotografija otkrila novi klub Martina Odegaarda?

Sve bliže povratku u Španiju

Fotografija otkrila novi klub Martina Odegaarda?

E. Škorić

Iako se smatralo da je na pragu tranfera u njemačku Bundesligu, Norvežanin Martin Odegaard navodno je pred potpisom za španski klub.

Odegaard je imao sjajnu sezonu kao posuđen igrač Real Madrida u holandskom Vitesseu i spreman je da se vrati u neku od liga petica.

Prvobitno se najavljivao njegov transfer u Bayer, no 20-godišnji krilni Norvežanin fotografisan je u San Sebastianu na aerodromu.

Odegaarda je dočekao automobil s delegacijom Real Sociedada, a njega, njegovog oca i agenta odvezli su kasnije do prostorija kluba.

Njegov agent Bjorn Tore Kvarme je već igrao za Sociedad početkom 2000-ih, a klub je poznat po dobrim odnosima s Realom, koji i dalje polaže prava na talentovanog igrača iz Norveške.

TV 2 i Sky Deutschland izvijestili su u četvrtak da je Odegaard bio u Njemačkoj kako bi razmotrio opciju prelaska u Bayer, a ranije je igrač imao i mogućnost da pređe u Ajax, no Real je odbio ponudu od 20 miliona eura.

Španski novinar Marco Antonio Sande je na Twitteru napisao da će Odegaarda Real pustiti u Sociedad i Bayer, ali zbog odnosa između klubova i Odegaardovog agenta te direktora kluba, Sociedad je u ovom trenutku najrealnija opcija.

Odegaarda zbunila ponuda Ajaxa

On je 2015. godine za tri miliona eura iz norveškog Strømsgodseta prešao u Madrid, no iako veliki talent u tom vremenu, nije uspio da opravda očekivanja i brzo ga je Real poslao u rezerve, a kasnije i na posudbu u Holandiju.

Kada ga je Ajax pokušao kupiti za 20 miliona eura, dao je sljedeću izjavu:

"Pokušavam da ne obraćam pažnju na to. Moram da igram dobro i postižem golove. Ako to učinim, klubovi će me gledati i onda bi na ljeto mogla biti donešena odluka o tome gdje ću igrati. Ajax je svakako dobar klub", rekao je Odegaard, pa onda komentarisao tu cifru koja se pojavila u medijima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da je to previše novca. Ne mislim da neko mora dati toliko novca. Ali moj agent razgovara sa ljudima u Madridu, pa ćemo znati šta dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti