Prežaljeni i zaboravljeni talenat Reala se preporodio: On vrijedi više od mog cijelog tima...

Odegaard igra sezonu karijere

Prežaljeni i zaboravljeni talenat Reala se preporodio: On vrijedi više od mog cijelog tima...

Kada vas neko prerano otpiše, onda imate dodatni motiv da mu pokažete da nije bio u pravu. 

Možda je baš to 'poguralo' Norvežanina Martina Odegaarda da ove sezone zablista u holandskom prvenstvu i na taj način začepi usta brojnim kritičarima koji su pred start sezone mislili da od njega i njegove karijere neće biti ništa.

Podsjetimo, radi se o fudbaleru koji je prije četiri i pol godine prešao u Real Madrid. Tada je imao samo 16 godina i predviđala mu se velika karijera, ali do ove sezone nije pokazao talenat za koji se vjerovalo da posjeduje.

Ipak, posudba u redove holandskog Vitessea ga je očito preporodila pa je u holandskom prvensvu i Kupu ukupno potigao 11 golova i dodao 12 asistencija. Nagrada je stigla na kraju sezone jer je Norvežanin uvršten u idealni tim Eredivisije.

Njegov Vitesse igra danas play off susret za ulazak u Evropsku ligu naredne sezone protiv Ultrechta, a tim povodom na press konferenciji ga je hvalio trener protivničkog tima Dick Advocaat.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"On je dar od Boga, nevjerojatan talent. Taj momak bi mogao vrijediti 25 milijuna eura. Cijeli naš klub toliko vrijedi. Stvarno ga je lijepo gledati. Pomisliš 'ma ne može proći ovdje', a on se oslobodi onda jednim potezom. Takvi igrači rješavaju utakmice za tebe", kazao je jučer legendarni trener.

Bez obzira na sjajnu sezonu, najave iz Španije kažu da se Odegaard još uvijek neće vratiti u Madrid te da će i naredne sezone ići na posudbu. Za sada se kao realna opcija spominje Bundesliga i ekipa Bayer Leverkusena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Aj niđe veze, momak svake pripreme odradi s Realom, vezni igrač (ni blizu prve postave u prošlim godinama) i sad mu je tek 20 godina. A, Real radi super stvar bolje mu je da igra u Holandiji, nego da sjedi na klupi. Njegovo vrijeme tek dolazi, i Real ga moze vratiti kodgod želi. ?
3 0
Mele
Momka sam gledao kada je imao 15 g, strasan talenat, na blatnjavim terenima je radio cudo sa loptom, greska je sto nije otisao u borusiju Dortmund, ili Ajaks, u Realu pored toliko zvijezda nije imao mjesta naravno, ali moze daleko dogurati, jos je mlad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi