"Nisam radio cijelu svoju karijeru kako bih došao u MLS da me poredite s Carlosom Velom"

Zlatan je imao šta reći i nakon utakmice

"Nisam radio cijelu svoju karijeru kako bih došao u MLS da me poredite s Carlosom Velom"

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je briljirao sinoć u gradskom derbiju LA Galaxyja i Los Angelesa, a kasnije je napravio i šou s novinarima.

Galaxy je protiv gradskog rivala slavio sa 3:2, a Ibrahimović je najzaslužniji za pobjedu jer je upisao hat-trick. S druge strane, dva gola je dao Carlos Vela koji je prvi strijelac lige i na svom kontu sada ima 21 gol čak pet više od Ibre.

Pred utakmicu Ibrahimović se naljutio što ga porede s Velom i govore da je Meksikanac bolji od njega, te je izjavio da je on s 29 godina bio u Evropi i jedan od najboljih napadača svijeta, a da s druge strane Vela u najboljim godinama igra u MLS-u.

"Kažeš da si najbolji igrač u MLS-u, a tu je i Calros Vela iz Los Angelesa koji je dao 19 golova i ubilježio 12 asistencija, a njegov tim je prvi na tabeli. Da li još uvijek smatrate za sebe da ste najbolji igrač MLS-a", pitao je novinar, a onda je počeo Ibrin šou.

"Daleko najbolji jer on je u najboljim godinama karijere. Koliko ima godina?", pitao je Ibra, a novinar je kratko odgovorio: "Carlos Vela ima 29 godina".

"29, igra u MLS-u u najboljim godinama. Gdje sam bio ja kada sam imao 29 godina? Da, u Evropi i to je ogromna razlika", zaključio je Ibrahimović.

No, nastavak ove priče dobili smo nakon sinoćnje utakmice kada je Ibra ponovo govorio o Veli koji je sinoć zabio dva gola za Los Angeles, ali nije uspio izbjeći poraz.

"Nisam radio cijelu svoju karijeru kako bih došao u MLS da me poredite s Carlosom Velom. Novinari su napravili veliku grešku. Ne možete porediti Ferrari i Fiat. Večeras sam pokazao da sam najbolji igrač ove lige", rekao je Ibrahimović.

Top Komentari

tuzlaak
Balkanski šupak
0 10
Chupy
Svaka na mjestu on naseg Ibrage.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi