France Football uveo promjene u dodjeli Zlatne lopte

Dodane dvije nove kategorije

France Football uveo promjene u dodjeli Zlatne lopte

Endin Čaušević

France Football danas je objavio da će Zlatna lopta za najboljeg igrača u ovoj godini biti dodijeljena 3. decembra.

FIFA i France Football više ne biraju zajedno najboljeg igrača svijeta, jer je FIFA pokrenula svoj vlastiti izbor The Best koji se održava večeras. Ipak, France Football je sigurno mnogima draži jer na ovoj ceremoniji se dodjeljuje legendarna Zlatna lopta.

Iz France Footballa su potvrdili da će se ceremonija održati 3. decembra ove godine, ali i da su dodali dvije nove kategorije. Naime, na ovogodišnjoj ceremoniji pored najboljeg igrača svijeta će se birati najbolja igračica svijeta, ali i najbolji mladi igrač na svijetu (U21).

Prva Zlatna lopta dodijeljena je davne 1958. godine koju je osvojio nekadašnja legenda Francuske i Real Madrida, Raymond Kopa. Prethodne dvije osvojio je Cristiano Ronaldo, a poznato je da on i Messi dominiraju prethodnih deset godina, te da imaju po pet Zlatnih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti