France Football želi nadmašiti FIFA-u: Nevjerovatna lokacija za dodjelu Zlatne lopte
Borba će se i ovaj put voditi između Ronalda i Messija, dok će iz sjene vrebati Neymar

Pariz će biti centar svijeta

France Football želi nadmašiti FIFA-u: Nevjerovatna lokacija za dodjelu Zlatne lopte

E. Čaušević

Početkom 2018. godine tradicionalno će biti dodjeljena Zlatna lopta za najboljeg fudbalera u prethodnoj godini. Nakon što FIFA i France Football više ne sarađuju što se tiče ove nagrade počela je borba oko toga ko će napraviti bolju ceremoniju.

FIFA je prije nekoliko sedmica održala ceremoniju dodjele nagrade za najboljeg igrača u 2017. godini na kojoj je na kraju slavio Cristiano Ronaldo. Ceremonija je bila dosta glamurozna, te je FIFA postavila težak zadatak pred organizatore za dodjelu Zlatne lopte.

U francuskim mediji špekuliše se već kako bi France Football mogao nadmašiti FIFA-u, a prema prvim informacijama imaju "asa u rukavu". Navodno, organizatori su već donijeli da će dodjela Zlatne lopte biti održana u Parizu i to na Eiffelovom tornju.

Glavni favoriti za osvajanje ove nagrade su i ovaj put Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, a svoju šansu iz pozadine čekat će Neymar. Najboljem igraču za 2017. godinu nagradu bi trebao uručiti David Ginola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, dominacija Messija i Ronalda traje već deset godina, a posljednji koji je pored ovog dvojca uspio osvojiti nagradu bio je Kaka 2007. godine. Messi ima pet Zlatnih lopti, dok Ronaldo ima jednu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi