Pred polazak za Sarajevo Bayernova mašina obrukala legendarnog Francuza, završio na zadnjici

Mathys Tel izveo "sombrero"

Pred polazak za Sarajevo Bayernova mašina obrukala legendarnog Francuza, završio na zadnjici

Endin Čaušević

Mlada reprezentacija Francuske okupila se prije nekoliko dana pred nove mečeva pod palicom selektora Thierryja Henryja. No, u centru pažnje nakon jučerašnjeg treninga nalazi se mladi Mathys Tel koji je ponizio francusku legendu, a video je postao hit na društvenim mrežama.

Henry je nedavno izabran za novog trenera mlade reprezentacije Francuske koja se okupila prije nekoliko dana, a već danas mladi Trikolori stižu u Sarajevo jer sutra igraju na Grbavici protiv naše selekcije.

Bosna i Hercegovina i Francuska igraju meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a susret počinje od 18:30 sati na Grbavici. Jasno je da su Francuzi favoriti, ali nadati se da naši Zmajići mogu pružiti otpor Trikolorima.

Henry je na klupi mlade selekcije Francuske debitovao pobjedom protiv Slovenije, a zanimljivo da je u svoj stručni štab doveo još jednog nekadašnjeg reprezentativca. U pitanju je Gael Clichy koji se nedavno penzionisao.

Clichy je prihvatio poziv da bude pomoćnik Henryju, te se spremaju punom parom za sutrašnji meč u Sarajevu.

Oglasi

Upravo je ovaj 38-godišnjak postao hit na društvenim mrežama zbog videa koji je nastao na jučerašnjem treningu Francuske.

U prvom planu pored Clichyja se našao i Mathys Tel koji je velika nada minhenskog Bayerna. Clichy je zaigrao s igračima lopte na treningu, ali doživio je poniženje koje će dugo da se prepričava.

Nekadašnji igrač Arsenala i Manchester Cityja krenuo je na Tela kako bi mu uzeo loptu, a on je izveo "sombrero" nakon čega je Clichy pao na zadnjicu, dok je mladi napadač u punom trku krenuo ka golu.

Video se pojavio na društvenim mrežama i postao hit posebno među navijačima Bayerna koji su oduševljeni onim što je Tel uradio.

Inače, ovaj 18-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Bayern zabio već šest golova na 11 mečeva iako je rezerva Harryju Kaneu. No, pokazao je kakav je potencijal i sigurno je da će Bayern na njega ozbiljnije računati nego što se mislilo.

Tel je u redove njemačkog velikana stigao na ljeto prošle godine iz Rennesa za 20 miliona eura.

Top Komentari

user1676286668
Lik se okliznuo čauš ostavi se ti fudbala bavi se perverzijom to ti ide od ruke..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi