Prva prava "bomba" ovog ljeta: Ilkay Gundogan potpisao za Barcelonu!

Veliko pojačanje za Katalonce

Prva prava "bomba" ovog ljeta: Ilkay Gundogan potpisao za Barcelonu! · Zvanično

Endin Čaušević

Ilkay Gundogan je danas zvanično postao novi fudbaler Barcelone jer je katalonski klub potvrdio da je njemački reprezentativac potpisao dvogodišnji ugovor.

Gundogan je sedam godina proveo u Manchester Cityju i odlučio je da je vrijeme za novi izazov, te je pored nekoliko zanimljivih ponuda na kraju izabrao Barcelonu kao svoju narednu destinaciju.

Ovaj vezni fudbaler je prošle sezone s Građanima osvojio skoro sve što je mogao i bio je jedan od najzaslužnijih što je trostruka kruna stigla na Etihad.

No, na kraju je odlučio da neće sa Cityjem produžiti ugovor iako su mu nudili mnogo bolje uslove nego što je imao. Odlučio se da ide u Barcelonu, a Katalonci su jutros i zvanično potvrdili da su dobili veliko pojačanje.

Barcelona je ozvaničila dolazak Gundogana koji je s katalonskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produženja saradnje na još godinu dana.

Oglasi

Dolazak Gundogana jasno je veliki posao Barcelone i očekuje se da Nijemac bude ogromno pojačanje u novoj sezoni.

Gundogan bi trebao biti zamjena za Sergija Busquetsa u veznom redu, a na njegovom dolasku posebno je insistirao Xavi koji je bio svjestan kakvog igrača će dobiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njemački veznjak imao je još nekoliko zanimljivih ponuda, a među njima je bila i bogata ponuda iz Saudijske Arabije, no Gundogan je to odbio i odlučio je da potpiše za Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Veliki igrac u malom klubu
0 2
struja
Naj-vezista i jos zabija gol.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi