Dembele još uvijek nije potpisao za PSG, a Barca mu je danas pokazala da on za njih više ne postoji

Kao da je već otišao

Dembele još uvijek nije potpisao za PSG, a Barca mu je danas pokazala da on za njih više ne postoji

Endin Čaušević

Ousmane Dembele je još uvijek fudbaler Barcelone, ali čini se da je sada samo pitanje trenutka kada će se ozvaničiti njegov odlazak u PSG. Katalonci su pokazali Dembeleu da za njih on više ne postoji jer su mu već uzeli broj koji je nosio na dresu i dali ga drugom fudbaleru iako zvanično još uvijek nije napustio klub.

Dembele je iznenadio čelnike Barcelone i Xavija Hernandeza prije nekoliko sedmica kada im je priznao da želi napustiti klub i da pregovara s PSG-om koji je spreman da aktivira njegovu otkupnu klauzulu.

Saga traje već dvije sedmice jer Barca ga ne želi tako lako pustiti i namjerno odugovlači s transferom iako je već odavno mnogima jasno da Dembele ide u PSG.

Iako je još uvijek član Barcelone i trenira s katalonskim timom iz ovog kluba su Francuzu jasno dali danas do znanja da on kao da više i ne postoji za njih, te da očito jedva čekaju samo da napusti svlačionicu.

Naime, u Barceloni su već odlučili da Dembeleu uzmu broj sedam koji je nosio na dresu prethodnih sezona, te su taj broj dali drugom fudbaleru iako je francuski reprezentativac još uvijek zvanično član Blaugrane.

Oglasi

Potvrđeno je da će broj sedam u novoj sezoni nositi Ferran Torres koji će očito ostati u Barceloni iako se špekulisalo da bi i on mogao napustiti klub.

Image

Torres je prethodne sezone nosio dres s brojem 11, ali je pokazao želju da dobije broj sedam kada je čuo da Dembele odlazi, te mu je klub tu želju ispunio iako je Francuz još uvijek njegov saigrač.

Također, iz katalonskog kluba potvrdili su da ni broj 11 neće biti bez vlasnika tako dugo jer je isti odlučio da uzme Raphinha koji je prethodne sezone nosio broj 22.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Image

Španski mediji prenose da će Dembeleov transfer u PSG biti ozvaničen u narednim danima i da su klubovi veoma blizu dogovora. Umjesto 25 miliona eura Barcelona je odugovlačenjem uspjela da "izvuče" od PSG-a više novca i tako će od prodaje Dembelea inkasirati deset miliona više.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
A valja mu davati Platu i dalje jeste mu pokazali svaka cast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi