U Barceloni nastala panika: Vrijeme curi, Gundogan će raskinuti ugovor?!

I dalje se ništa nije riješilo

U Barceloni nastala panika: Vrijeme curi, Gundogan će raskinuti ugovor?!

Edmir Škorić

FC Barcelona još nije uspjela da registruje Ilkayja Gundogana, zbog čega bi ugovor mogao biti raskinut ako prije početka La Lige ne bude imao sve papire.

Devet dana prije nego što Barcelona počne odbranu naslova u La Ligi protiv Getafea, Katalonci počinju žestoku utrku s vremenom.

Sa samo 13 registrovanih igrača, klub kojim predsjeda Joan Laporta čeka planiranu novu polugu (prodaja 16% Barca Studios za 60 miliona eura) kako bi se omogućilo da se igrači sa produženim ugovorima ili oni koji su tek potpisali ovo ljeto prijave na vrijeme. No, slučaj koji najviše zabrinjava je slučaj Ilkaya Gundogana.

Barcelonina ovosezonska zvijezda, kapiten Manchester Cityja koji je osvojio Ligu prvaka, potpisao je s Barcom pod uslovom u ugovoru: morao je biti registrovan u LaLigi prije 12. avgusta. U protivnom bi njegov ugovor bio otkazan, a Nijemac bi do 31. ovog mjeseca (datum zatvaranja evropskog tržišta) imao vremena pronaći novu destinaciju.

Istina,Barca ima još osam dana da riješi problem, pa nije potpuna panika. Radi se na tome da se sva dokumentacija preda i da se na vrijeme igrač registruje, ali vremena je sve manje i manje i ne bi to bilo prvi put da Barca izvisi zbog vlastitih grešaka.

Oglasi

Gundogan je kao veliko pojačanje došao u Barcelonu. Nijemac bi svojim iskustvom trebao pomoći Barceloni da ostvari svoje ciljeve, ali ni on sam više ne zna šta da misli o svemu. Uveliko se sprema za nove izazove, a još uvijek nije siguran hoće li Katalonci uspjeti da ga registruju.

Ukoliko Barceloni stvari ne budu išle po planu, Gundogan će imati pravo da kao slobodan igrač potraži neki novi klub, ali i on i svi u klubu nadaju se da do toga neće doći.

U međuvremenu, Barcu su napustili Ousmane Dembele i Franck Kessie. Francuz je već u Parizu i čeka na potpis za PSG, dok je bivši veznjak Milana prešao u Al Ahli u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je dovela nekoliko pojačanja, no izuzev Gundogana niko nije pretjerano oduševio navijače. Mada, ekipa bi do kraja avgusta mogla dobiti dodatna pojačanja.

Pregovara se sa Manchester Cityjem kako bi se doveli Joao Cancelo i Bernardo Silva. Postoje naznake da bi Katalonci mogli da ulove barem jednog od dva igrača, što bi svakako bilo dobro.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Same old, same old. Dobiće od prodaje Kessiea, Dembelea, Lengleta, potom Barca Studios... Samo serete, to je to.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti