Kessie jednim potezom oduševio Laportu i odmah dobio ugovor u Barceloni

Lekcija za Dembelea

Kessie jednim potezom oduševio Laportu i odmah dobio ugovor u Barceloni

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, izjavio je prije nekoliko dana da će katalonski klub ove sedmice predstaviti dva pojačanja.

Laporta je potvrdio da je Barcelona već dogovorila dva pojačanja, te će novi igrači biti predstavljeni već ove sedmice. Prvo pojačanje će biti ozvaničeno u srijedu, a to je Franck Kessie.

Već idući dan će Barcelona predstaviti novo pojačanje, a kako je Laporta otkrio riječ je o Andreasu Christensenu koji stiže iz Chelseaja.

Barcelona će obojicu igrača dovesti bez obeštećenja jer su im istekli ugovori, te su napravili sigurno odličan posao i uštedili veliku sumu novca za neka druga pojačanja.

Međutim, ono što je posebno oduševilo navijače Barcelone je potez koji je napravio Kessie. On je pokazao koliko mu je bitno da dođe u klub, ali i da je svjestan finansijskih problema koje ima trenutno Barcelona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši veznjak Milana će potpisati ugovor do 2026. godine i po sezoni će zarađivati 6.5 miliona eura. No, u startu je poručio da ne želi nikakav bonus za dolazak u Barcelonu što je oduševilo Laportu i društvo.

Španski mediji poručili su da je Kessie pokazao Ousmaneu Dembeleu kako se igrač treba ponašati prema klubu. Poznato je da Dembele još uvijek nije produžio ugovor s Barcom jer njegov agent traži čak 15 miliona eura bonusa za taj potpis.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shojich07
Kessi je zadnji igrač koji treba govoriti kako da se neko odnosi prema klubu. Prvo nije želio produžiti ugovor sa Atalantom i tako je prisilio ih da ga prodaju u AC Milan. Potom ista priča u Milanu, obeća da će produžiti ugovor pa oteže dok mu ugovor nije istekao.... Isto će biti u Barceloni
3 0
Benz
A svakako ne bi ni dobio bonus, al eto.. v
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi