U Bayernu se aktivirala priča o povratku Riberyja, ali Salihamidžić i Kahn imaju različite stavove

Može li legenda pomoći Bavarcima?

U Bayernu se aktivirala priča o povratku Riberyja, ali Salihamidžić i Kahn imaju različite stavove

Edmir Škorić

Legendarni francuski nogometaš Franck Ribery mogao bi se ovog ljeta čak i vratiti u Bayern.

Nakon dvije godine boravka u Firenci, gdje je igrao za Fiorentinu, pojavila se mogućnost Riberyjevog povratka u Minhen.

Ribery priznaje da je sretan u Fiorentini, ali u slučaju Bayernove ponude ne bi ostao imun. Međutim, nisu svi na Allianz Areni sigurni da je to dobra ideja.

Hasan Salihamidžić je jedan od onih koji smatra da veteran Ribery sada nije potreban Bayernu, dok Oliver Kahn ipak inzistira da bi trebao da se vrati.

Ribery je u srijedu nosio dres Bayerna igrajući za legende tog kluba. Kralj driblinga izgledao je u vrhunskoj formi i dobro raspoložen. Obavio je i razgovore s trenerom Julianom Nagelsmannom, zbog čega se i pojavila glasina o njegovom povratku.

On bi došao kao privremeno rješenje jer Bayernovi krilni igrači imaju problema s povredama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kondicioni trener Matthias Blankenburg imao je priliku da radi s Riberyjem i on smatra da bi Francuz teško na visokom nivou igrao 90 minuta, ali da bi mogao komotno da igra 60 minuta.

Inače, Ribery je trentuno slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Fiorentinom, a mnogi navijači Bayerna voljeli bi ga ponovo vidjeti u crvenom dresu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
To ko Riberi neko pojačanje ili šta, daj ba nemojte lupati o njegovom povratku, dobar je ali nije za Bajerna više, njima trebaju mlađi i perspektivniji igrači, a ne ovi na zalasku karijere
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi