Tužna životna priča, velika karijera i prisilni kraj!

Ribery se oprostio

Tužna životna priča, velika karijera i prisilni kraj!

Edmir Škorić

U 39. godini života i mučen nizom povreda, bivši francuski reprezentativac Franck Ribery donio je odluku da okonča karijeru.

Iako je imao ugovor sa Salernitanom do sljedećeg ljeta, Ribery je odlučio da je vrijeme da ode u nogometnu mirovinu.

Kako je objavio italijanski novinar Gianluca Di Marzio, zbog silnih povreda i zdravstvenih problema, Ribery je shvatio da je vrijeme da se kopačke okače o klin. Bivši igrač Bayerna je odigrao samo 36 minuta u novoj sezoni, prije nego se opet povrijedio.

Riječ je o jednom od velikana nogometa. Igrao je za mnoge timove, ali jasno je da je najveći dio karijere i najbolji proveo u Bayernu.

Osvojio je sve moguće trofeje u Minhenu. Ima čak devet titula prvaka Njemačke, a 2013. godine osvojio je Ligu prvaka. Bio je iste godine i svjetski prvak sa Bavarcima, a tu su i brojni kupovi. S Francuskom je igrao finale Svjetskog prvenstva 2006. godine, ali nije stigao do trofeja.

Oglasi

Naravno ima i desetine individualnih priznanja. Posljednje godine proveo je u Italiji igrajući za Fiorentinu i Salernitanu, a još je nastupao za Marseille, Galatasaray, Metz, Brest, Ales i Boulogne.

Za seniorsku selekciju Francuske je na 81 utakmici postigao 16 golova.

Poznat po svojim driblinzima i prodorima po lijevoj strani Francuz je sigurno jedno od najboljih krila 21. stoljeća.

Bio je prepoznatljiv i po svom izgledu i velikom ožiljku na svom licu, o čemu je nedavno javno progovorio.

"Svi osim mojih roditelja su komentirali moj fizički izgled i s visine ocjenjivali ružnoću mog lica zbog ožiljka. Osjećao sam se kao da sam osuđen i potlačen. Iako sam bio jako mlad i jako mi je sve smetalo nikad nisam pustio suzu, iako sam ludo patio".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također je poznato da su ga roditelji ostavili u sirotištu kada je imao samo dvije godine.

"Roditelji su me ostavili u sirotištvu dok sam još bio beba. Srećom nakon kratkog vremena pronašao sam porodicu koja je od samog početka prenosila ljubav i prvrženost koju je neko drui odlučio da mi uskrati", samo je jedna od bolnih rečenica koje opisuju život Francka Riberyja.

Top Komentari

Twista
Grande Bilal!
2 0
user1644252756
Sretno u daljem životu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti