Hrabri Marokanci časno položili oružje pred moćnim Francuzima

Mouani će dugo pamtiti večerašnji meč

Hrabri Marokanci časno položili oružje pred moćnim Francuzima

Samir Mlaćo
Večeras je odigran i drugi polufinalni meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Snage su odmjerili Francuska i Maroko, a Francuzi su zasluženo slavili 2:0 i u nedjelju će u velikom finalu odmjeriti snage sa Argentinom od 16 sati.

Tek što je počeo meč došao je i prvi pogodak. Gužva je bila pred golom Marokanaca, Hernandez se najbolje snašao nakon što je izblokiran pokušaj Mbappea i Francuzi su mogli da slave. Pogodak pogledajte ovdje.

Marokanci prvi put prijete u 16. minuti, Ziyech se nije najbolje snašao, da bi u narednom napadu imali Marokanci mnogo sreće.

Giroud je pogodio stativu, nakon što je ukrao loptu Saissu. U 27. minuti sporna situacija pred golom Francuske.

Theo Hernandez je udario Boufala, a nije se aktivirao ni VAR. Pet minuta prije kraja Giroud ponovo u šansi, ovaj put je loše šutirao. Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti i šansu za El Yamiqa, ali Lloris je potvrdio golmansku klasu.

Oglasi

U nastavku otvoren meč, a nezaustavljiv je bio Mbappe koji je po lijevoj strani pravio dar-mar. Ipak, Marokanci su bili odgovorni u odbrani, a priliku za poravnanje imali su u 53. minuti kada Konate uklizava i spašava čist pogodak.

Nakon toga prijeti i Hakimi, Marokanci su bili veoma hrabri, ali ovaj put Griezmann uspijeva izbaciti loptu.

Francuska je najbliža drugom pogotku bila u 72. minuti kada šutira glavom Thuram, no nije bio precizan.

Krenuli su Marokanci na sve ili ništa, pa Hamdalla u 76. minuti nakon sjajnog driblinga dolazi u još bolju situaciju za pogodak, no potez više ga je koštao da Francuzi uspiju izbiti loptu u korner.

Sve je riješeno u 80. minuti kada je pogodio rezervista Kolo Mouani tek što je ušao u igru. Bio je to njegov debitantski pogodak i sigurno će ga dugo pamtiti. Veliki dio posla je odradio Mbappe, koji je i započeo akciju.

Oglasi

Do kraja bez puno uzbuđenja, tek jedna velika šansa Marokanaca i Francuzi slave prolaz u finale. Tamo ih u nedjelju očekuje Argentina predvođena Lionelom Messijem od 16 sati, dok Marokanci od 16 sati u subotu igraju meč za treće mjesto protiv selekcije Hrvatske.

Svjetsko prvenstvo u Kataru, polufinale:

Francuska - Maroko 2:0

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

 

 

Top Komentari

axel42
Mislim da se mnoge reprezentacije, recimo naša, mogu ugledati na ovaj Marokko! Iako imaju dosta igrača po evropskim klubovima mislim da su ipak jedno veliko iznenadjenje bili na prvenstvu. Sa trkom, borbom nadoknadili su mnoge stvari koje realno jače ekipe od njih imaju. Ostaviti srce na terenu 90 minuta i možeš nadoknaditi tehničku nadmoć ekipa kao što su Eng, Njemačka, Argentina, Brazil, Španija, Francuska itd itd. Svaka čast Marokko!!
13 1
Edin Merlin
Maroko je zaslužio barem jedan gol da daju..!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi