Francuska: Giroud propušta Fince, spreman za Bjeloruse

Deschamps ima određenih problema

Francuska: Giroud propušta Fince, spreman za Bjeloruse

Edmir Škorić

Francuska nogometna reprezentacija u petak navečer počinje svoj kvalifikacijski ciklus za odlazak na SP 2014 u Brazil.

Francuzi, kojih se po lošem sjećamu s proteklih kvalifikacija za EP 2012 u Poljsku i Ukrajinu, kada nas je desetak minuta u Parizu dijelilo od povijesnog uspjeha, odmjerit će snage s Finskom.

 

Selektor Trikolora Didier Deschamps otkrio je da će bez Arsenalovog napadača Olivera Girouda morati krojiti sastav za sutrašnju utakmicu.

 

"Mislim da je bolje da mu damo vremena da se potpuno oporavi jer ima neugodnu povredu mišića. Volio bih ga imati spremnog u Finskoj, ali nogomet je takav. Radit će po posebnom programu", kazao je Deschamps.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Giroud je bio prvi strijelac francuskog prvaka Montpelliera i Ligue 1 u minuloj sezoni, a kako je Deschamps izjavio, mogao bi biti spreman za utorak i susret s Bjelorusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije