Francuska javnost ogorčena: Jednu stvar ne mogu da oproste
FOTO: EPA

Nakon eliminacija sa EURO-a

Francuska javnost ogorčena: Jednu stvar ne mogu da oproste

Haris Zilić

Aktuelni svjetski prvak u fudbalu selekcija Francuske eliminisana je u osmini finala EURO-a nakon penala od selekcije Švicarske.

Francuzi su vodili 3:1, Švicarci se vratili odveli meč u produžetke na kraju na penale i šokirali Trikolore.

Francuska javnost je ogorčena, posebno na selektora Didera Deschampsa koji je prema njihovim pisanjima imao nekoliko užasnih taktičkih odluka.

Najviše mu zamjeraju što je iz igre izveo Antoinea Griezmanna i što je nije iz igre izvadio Kylanea Mbappea koji sinoć u Bukureštu nije imao svoju noć i na kraju je promašio odlučujući penal za Trikolore.

Deschampsova pozicija selekotra se dobro uzdrmala, a u narednim danima ćemo vidjeti hoće li legendarni Francuz predvoditi selekciju u nastavku kvalifikacija za SP 2022. godine u Kataru.

Francuzi su generalno na ovom prvenstvu igrali tanko, nisu ličili na onu ekipu iz Rusije.

Navijači su očekivali da bi ova generacija mogla spoijiti svjetsku i evropsku titulu kao Španci 2008. i 2010. godine, ali na kraju su ostali duboko razočarani ranom eliminacijom na EURO-u.

Naredni dan će sigurno biti uzbudljivi u Francuskoj, a pitanje je šta će biti i sa nekim od igrača, koji su ovo prvenstvo odigrali ispod nivoa, posebno se to odnosi na defanzivnu liniju Francuske koja je primila šest pogodaka.

Top Komentari

Chico
Obilo mu se o glavu sto nije imao karaktera te je prekrsio svoju rijec i pozvao papka koji ucjenjuje kolege s kojima dijeli svlacionicu.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi