Zbunio Mbappea: Pogledajte šta je uradio golman Švicarske prije penala

Treba ga je poslušati

Zbunio Mbappea: Pogledajte šta je uradio golman Švicarske prije penala

E. Čaušević

Reprezentacija Švicarske napravila je sinoć veliko iznenađenje pobjedom protiv Francuske u osmini finala Evropskog prvenstva.

Francuzi su u finišu utakmice vodili sa 3:1 i činilo se da idu u četvrtfinale, ali su onda Švicarci na krilima Seferovića i Gavranovića uspjeli da izbore produžetke i naprave veliko iznenađenje.

Švicarci su bili dosta ubjedljiviji što se tiče penala, a na kraju je tragičar ove utakmice bio Kylian Mbappe koji je promašio penal u petoj seriji.

Junak selekcije Švicarske bio je golman Yann Sommer koji je uspio da odbrani penal Mbappeu i tako odvede svoju reprezentaciju u četvrtfinale što je malo ko mogao očekivati.

Mbappe je na ovom turniru bio u dosta lošoj formi i nije pokazao ono što se od njega očekivalo. Na kraju je promašio penal i postao tragičar svoje ekipe koja je bila prvi favorit za osvajanje trofeja.

Zanimljiva situacija desila se kada je Mbappe trebao da izvede penal. Sommer je htio da ga zbuni kada je uzeo zalet i to je uspio.

Naime, Sommer je pokazao rukom Mbappeu da misli da će šutirati u njegovu lijevu stranu, ali na kraju se bacio na desnu stranu i uspio je zaustaviti njegov udarac.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Opis nije dostupan.

Slične stvari pokušao je Hugo Lloris kod penala igrača Švicarske, ali na kraju nije nikako uspio da pročita njihove udarce i dođe do obrane.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti