Francuzi pišu o Deschampsovom odlasku: Već se zna ko će biti novi selektor Trikolora?

Pitanje je da li će ostati na klupi Francuske

Francuzi pišu o Deschampsovom odlasku: Već se zna ko će biti novi selektor Trikolora?

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske stigla je na Evropsko prvenstvo kao prvi favorit za osvajanje zlatne medalje, ali su svoj put završili već u osmini finala.

Aktuelni prvaci svijeta sinoć su ispali u osmini finala od Švicarske što je prva velika senzacija na Euru. U regularnom dijelu meča bilo je 3:3, a na kraju su Švicarci slavili nakon penala.

Švicarske je povela golom Harisa Seferovića, ali su Trikolori u nastavku meča golovima Benzeme i Pogbe preokrenuli na 3:1.

Činilo se tada da je u ovom meču sve riješeno i da Francuska ide dalje, no Švicarska je u samom finišu preko Seferovića i Gavranovića uspjela da poravna na 3:3 i izbori produžetke.

Putnika u četvrtfinale saznali smo nakon penala, a tragičar Francuske bio je Kylian Mbappe koji je u petoj seriji promašio penal i tako odlučio ovu utakmicu.

Na udaru kritika francuske javnosti nakon meča našao se selektor Didier Deshamps i to zbog izmjena koje je napravio u finišu meča. Mnogi mu najviše zamjeraju što je iz igre izveo Antoinea Griezmanna jer je tada krenuo pad u igri Francuske.

Oglasi

Deschamps se nije proslavio ni izmjenama u produžecima i jednostavno Francuzi tada nisu imali snage da prelome meč i izbjegnu penale.

Već sada se počelo špekulisati o tome da će Deschamps napustiti klupu Francuske ovog ljeta jer je bio glavni cilj da se osvoji Evropsko prvenstvo, ali Trikolori su ispali već u osmini finala.

Le Parisein objavio je jutros da bi Deschamps i sam mogao podnijeti ostavku, ali da će više biti poznato tek u narednim sedmicama.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, mediji u Francuskoj pišu da će prvi favorit za selektorsko mjesto, ukoliko Deschamps ode, biti Zinedine Zidane koji je trenutno bez angažmana nakon što je napustio Real Madrid.

Zidane je izjavio da mu je želja da jednog dana vodi reprezentaciju Francuske i čini se da bi mu ona mogla biti brzo ispunjena.

Top Komentari

Rorschach
Arsen Wenger
3 1
ArmiNN
Sve ok ,al da sa onakvom reprezentacijom izgubis od ekipe koja je 12x Slabija i jeftinija.. .
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi