U Francuskoj nas čeka luda završnica prvenstva

Sve je zakomplikovano

U Francuskoj nas čeka luda završnica prvenstva

E. Škorić

Nogometaši Lyona su danas s 4:1 deklasirali Lorient u okviru 36. kola francuske Ligue 1.

Lyon teoretski nije otpao iz utrke za prvaka, no ipak to nije realno očekivati. Ta borba pripast će Lilleu i PSG-u, dok će Lavovi s Monacom da se bore za treće mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Auoar, Paqueta i dva puta Bruno tresli su mrežu Lorienta za pobjedu s kojom je Lyon opet treći sa 73 boda, no Monaco ima priliku da sutra pobjedom nad Reimsom vrati Lyon na poziciju niže.

Lille je sinoć s 3:0 slavio u gostima kod Lensa i ima četiri boda više od PSG-a, koji sutra na teškom gostovanju u Rennesu nema pravo na kiks.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nako nšto se kolo kompletira, ostat će još samo dva da se odigraju, tako da nas čeka apsolutna drama u Francuskoj.

Takođe, neizvjesno će biti i za opstanak. Nantes je danas razbio Bordeaux s 3:0 i sa 37 bodova je u opasnoj zoni, ali na bod od Lorienta i Strasbourga (utakmica manje), a ugrožen je i Bordeaux sa 39 bodova. Brest s 40, Angers s 41 i St. Etienne i Reims s 42 boda također nisu sigurni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi