Kakva Superliga, kakvi bakrači: Direktan obračun za Ligu prvaka se ne može ni s čim mjeriti!

Podijeljeno čak pet crvenih kartona

Kakva Superliga, kakvi bakrači: Direktan obračun za Ligu prvaka se ne može ni s čim mjeriti!

A. Čaušević

Proteklih sedmica famozna Superliga je bila prva tema u svijetu fudbala, ali UEFA je ekspreno reagovala i spriječila fantomski projekat nekolicine evropskih velikana.

Liga prvaka je i dalje hit, a tako će biti i do kad je fudbala. Svjedoči tome i direktan obračun za elitno takmičenje iz Ligue 1 gdje su se sinoć sastali Monaco i Lyon.

U pravom trileru i uz fantastičnu završnicu gosti su odnijeli veliku pobjedu s 3:2 te su se vratili u borbu za Ligu prvaka tri kola prije kraja.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nastao je pravi haos među igračima na terenu i došlo je čak do fizičkog sukoba.

Provokacije su očigledno bile velike i krenuo je sukob među njima, ali on je srećom trajao samo nekoliko sekundi.

Oglasi

Palo je tu teških riječi, blažih udaraca, a nakon 30-ak sekundi opšteg meteža, igrači su se smirili i osiguranje ih je ispratilo u svlačionice.

Na kraju je sudija Thurpan podijelio čak pet crvenih kartona. Pietro Pellegri i Willem Geubbelsu kod domaćih te Marcelu i De Scigliju kod gostiju zbog tuče te Caqueretu tokom utakmice.

[twitter]https://twitter.com/fransizgastesi/status/1388962720884658180[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco je vodio preko Vollanda, Depay i Marcelo su preokrenuli, ali u 86. minuti Ben Yedder zabija iz penala. Činilo se da će ostati neriješeno, ali su Lavovi u 89. minuti preko Cherkija zabili za pobjedu i to samo minut nakon njegovog ulaska u igru.

Tri kola prije kraja Monaco je treći sa 70, a četvrti Lyon ima bod manje. Istovremeno će se voditi i velika borba za titulu prvaka jer vodeći Lille ima 76, a drugoplasirani PSG 75 bodova.

Top Komentari

AmarSahin
Vi pričate kao da su u Superligi tuče zabranjene, kao da su preokreti zabranjeni, kao da su dobre tekme zabranjene.
3 5
user1597153724
Joj ti naslova moj Causevicu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi