U Francuskoj se igra čudesan fudbal: Lyon u spektakularnom meču pobijedio Monaco!
Foto - EPA

Strašan meč

U Francuskoj se igra čudesan fudbal: Lyon u spektakularnom meču pobijedio Monaco!

M. Šljivak

Monaco i Lyon odigrali su večeras fenomenalan meč u 35. kolu Ligue 1, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 3:2 i to sa igračem manje.

U Francuskoj se ove sezone igra spektakularan fudbal. To je pokazao i večerašnji meč koji je donio fenomena

Monaco je u 25. minuti stigao do vodstva. Kevin Volland je pobjegao odbrani gostiju i zabio je za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Nastavak donosi zaista spektakularan fudbal sa obje strane, a Lyon u 57. minuti dolazi do izjednačena. Sjajan gol zabio je Memphis Depay za 1:1.

Gosti potom ostaju sa igračem manje. U 70. minuti Caqueret je isključen zbog drugog žutog kartona, ali to nije smetalo gostima da dođu do vodstva. Marcelo u 77. minuti na asistenciju Depayja pogađa za 1:2.

Monaco se u igru vraća u 86. minuti. Neoprezni Lopes pravi penal, a Ben Yedder panenkom proslavlja svoj 100. gol u Ligue 1 i poravnava na 2:2.

Šok za domaće uslijedio je u 89. minuti. Mladi Ryan Cherki (17) samo što je ušao pogađa za 2:3 i pobjedu Lyona.

Lyon se ovom pobjedom uključio u borbu za plasman u Ligu prvaka, a Monaco je vjerovatno ostao bez borbe za titulu prvaka koju će do kraja voditi PSG i Lille.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 35. kolo:

Monaco - Lyon 2:3

Top Komentari

Pornicar
Fantastično odrađeno 1/2. Prošle sedmice Lyon Monaku prepustio kup, a ovi njima 3 boda u ligi, uz prelaz.
1 1
matej1996
To su francuzi, s njima nema igre, sve neki africki mungozi. Afrikanci preuzeli francusku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi