Francuska u velikom problemu pred Maroko: Deschamps jednog može zamijeniti, a šta s drugim?
Selektora Francuske od početka prate pehovi

Dvojica propustila današnji trening

Francuska u velikom problemu pred Maroko: Deschamps jednog može zamijeniti, a šta s drugim?

Edmir Škorić

Dva dana uoči polufinala Svjetskog prvenstva protiv Maroka, selektor Francuske Didier Deschamps našao se u problemima.

Maroko je prvi afrički tim u historiji koji se plasirao u polufinale. Uspjeli su Marokanci da izbace Portugal, prije toga na penale Španiju, no pravi izazov ih čeka u srijedu od 20 sati protiv aktuelnih prvaka Francuza.

Marokanci nastavljaju da žive svoj san i žele u veliko finale, pa će protiv Francuske loviti čudo, dok je francuski selektor Didier Deschamps zabrinut jer su dvojica startera propustila trening u ponedjeljak.

Stoper Dayot Upamecano i veznjak Aurelien Tchouameni, koji je postigao lijep gol u četvrtfinalu protiv Engleske, imaju određene zdravstvene probleme i nisu bili na treningu.

Čini se da za sada nije poznato da li će biti spremni za duel s Marokom, a odluka će biti donesena na dan utakmice.

Upamecana bi mogao zamijeniti defanzivac Liverpoola Ibrahima Konate, ali veći problem dolazi zbog mogućeg odsustva Tchouamenija.

Oglasi

Nogometaš Real Madrida bio je neophodan u formaciji za Didiera Deschampsa. Za poziciju centralnog veznog Francuzi nemaju mnogo opcija, a najvjerovatniji starter bi bio Youssouf Fofana, iz Monaca.

Prije turnira, Francuska je izgubila svoja dva startera, N'Golo Kantea i Paula Pogbu, obojica povrijeđenih. Onda se povrijedio i Karim Benzema, a nema ni Lucasa Hernandeza iz Bayerna, koji je povredu zadobio već u prvom meču s Australijom.

Iako je tokom turnira imao razne probleme, Deschampsov tim je sve to uspješno prebrodio i našao se u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bez većih problema su prošli grupnu fazu, zatim su u osmini finala bili uvjerljivi protiv Poljske (3:1), a prije dva dana su sa 2:1 pobijedili Francusku u četvrtfinalu.

Francuze mnogi smatraju najvećim favoritom za osvajanje trofeja. Oni brane titulu iz Rusije 2018. godine, te love treći naslov. Prvi su osvojili 1998. godine kada su sami bili domaćini.

Top Komentari

joco1989
A prije dva dana Francuska pobijedila Francusku u četvrtfinalu. E svaštaaa
2 0
adi4
A Camavinga na klupi…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi