Francuzima ide sjajno, a motiv više će dobiti od Karima Benzeme

Nije mogao da pomogne reprezentaciji zbog povrede

Francuzima ide sjajno, a motiv više će dobiti od Karima Benzeme

Samir Mlaćo
Karim Benzema zbog povrede nije bio u mogućnost da pomogne saigračima iz reprezentacije Francuske.

Benzema se povrijedio i to je bio veliki udarac za Francuze, no i pored toga, izborili su plasman u polufinale gdje ih u srijedu očekuje duel sa Marokom.

Benzema je na odmoru, ali vrijedno prati svaki meč i bodri svoje saigrače.

Priznao je to i novom objavom.

“Naprijed momci, još dvije utakmice, blizu smo cilja. Stojim uz vas“, napisao je član Real Madrida.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmCIn2ErS1d/[/instagram]

Oglasi

Postavio je i sliku reprezentativaca Francuske, te jasno pokazao koliko se raduje svakoj pobjedi.

Benzema je i dalje na popisu francuskih igrača, te je odlučeno da ga se ne zamijeni kako bi mogao i on dobiti medalju i status svjetskog prvaka, ako naravno do toga dođe.

FIFA će dodijeliti 26 medalja pobjedničkoj reprezentaciji, a Benzemi će otići jedna. No, naravno, iako igraju dobro, Francuzi su još imaju nekoliko važnih koraka. Prvi je u srijedu.

Najbolji napadač današnjice je u reprezetnaciju Francuske vraćen u maju 2021. nakon što ga nije bilo sedam godina zbog famoznog skandala vezanog za ucjenu Mathieua Valbuene eksplicitnim snimcima.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Clg-lgBLaLk/[/instagram]

Od povratka vrlo brzo je preuzeo lidersku poziciju u fazi napada, imao je dobar nastup i na Evropskom prvenstvu, dok je dao i značajan doprinos osvajanju Lige nacija.

Na Mundijalu u Brazilu 2014. godine se nije proslavio, četiri godine kasnije u Rusiji ga nije bilo, dok je Mundijal u Kataru trebao biti možda i posljednja prilika da sa reprezentacijom uradi neku veliku stvar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, sudbina je htjela da se povrijedi nekoliko sedmica pred Mundijal, da bi otpao nekoliko dana pred prvi meč turnira i to zbog povrede kvadricepsa.

"U životu nikad nisam odustajao, ali večeras sam morao misliti o ekipi, kao što to uvijek činim. Zato sam odustao kako bih dao šansu nekom ko može pomoći našoj ekipi na Svjetskom prvenstvu", poručio je fudbaler alžirskog porijekla nakon povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi